De hondenbench en benchtraining

Veel mensen vinden het zielig om hun hond op te sluiten in de bench. Vindt jouw hond de bench verschrikkelijk, dan is het inderdaad een beetje zielig om het beestje in de hondenbench te zetten. Wat veel mensen echter niet weten, is dat de bench helemaal geen verschrikkelijke plek hoeft te zijn. Sterker nog, de meeste honden vinden hun bench een hele fijne plek om te verblijven. Een bench hoeft ook helemaal geen lelijk item te zijn in je interieur, bijvoorbeeld een hondenbench zwart staat erg leuk in het interieur.

Je kunt jouw hond aanleren dat de bench leuk is door het beestje benchtraining te geven. Meer over deze training, lees je op deze pagina.

Wat is benchtraining?

Benchtraining is volledig gericht op het juist gebruiken van de hondenbench. Als je de training op de juiste manier volgt met je hond, leer je het beestje dat de bench een leuke plek is. Het gevolg? Je hond vindt de bench niet verschrikkelijk, maar gaat hier graag in zitten of liggen. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om de bench te gebruiken. Bijvoorbeeld als je weg bent en je je hond niet los in huis wil laten lopen of als je je hond in de bench wil vervoeren.

Het is erg belangrijk de tijd te nemen voor benchtraining. Je bouwt het gebruik van de bench simpelweg stap voor stap op. Sluit je jouw hond direct op in de bench, dan gaat de training helemaal verkeerd. Nu krijgt je beestje namelijk een negatieve associatie met de hondenbench. Alleen als je de training stap voor stap volgt, zal het resultaat goed zijn.

Algemene tips voor benchtraining

Voor je met de benchtraining van je hond start, geven we je graag enkele algemene benchtraining tips:

  1.     Zet je hond nooit voor straf in de bench.
  2.     Reageer niet op je hond als hij blaft, jengelt of piept in de bench.
  3.     Sluit je hond nooit te lang op in de bench.

Succes!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *